…megtörténik.

Szőrbenövési problémák

 

A benőtt szőr

A szőrbenövési problémáknak több oka is van. Elsősorban a borotvált, szőrtelenített területeken jellemző, de ettől függetlenül is kialakulhat, amennyiben nagyon érzékeny a bőröd és szőrbenövésre hajlamos vagy. Ezért előfordulhat még a karon és a lábszáron is. Legjobban érintett terület, az intim területek – bikini vonal és a hónalj. Ritkább esetben a farpofákon is.

Ilyenkor a szőrszál nem képes átbújni a legfelső bőrrétegen és többféleképpen nő tovább a bőrfelszín alatt, például visszakunkorodva, akár egyenesen. Van, hogy magától kibújik idővel, de több héten keresztül is képes a bőr alatt maradni. Különbséget kell tenni a könnyen (csak „dörzsölés, piszkálgatás” hatására) eltávolítható és a mélyebben elhelyezkedő benövések között. Előbbi nagyon közel van a bőrfelszínhez, általában nem okoz különösebb problémát és magától is kibújik. Utóbbi azonban hetekig, akár 1-2 hónapon keresztül is mélyen a felszín alatt marad, ami sokszor viszket, bepirosodik, puklisodik, begyullad, fáj.

 

Gyulladással járó szőrbenövés

Ilyenkor a növésben lévő szőrszál irritálja a környezetében levő sejteket-szövetet, esetleg állandó nyomásnak van kitéve az adott terület (szoros vagy csipkés fehérnemű). Akár kórokozó bejutása után is nagyon könnyen begyullad, ami kiterjedhet az egész szőrtüszőre. Ez sokszor hasonlít egy aknéra pici gennygyülemmel a közepén, de előfordulhat olyan fájdalmas pirosas bordós csomó is, ami már szakembert igényel.

 

Megelőzhető?

Sokat tehetünk bőrünk és szőrzetünk ápolásában annak érdekében, hogy minél kevesebb szőrbenövés alakulhasson ki. Különösen akkor, ha bármely szőrtelenítési folyamat állandó része a napi/heti/havi rutinunknak.

 

Fontos teendők a bőr- és szőrápolási rutinban

Szőrtelenítés után ajánlott (adott területnek megfelelő) bőrnyugtató, de legalább hidratáló testápoló használata. Napi szinten a szőrtelenített felület hidratáló krémezése, hogy bőröd puha és selymes maradjon, ezáltal a szőrszál is könnyebben tud a felszínre jutni. Amennyiben tudod, hogy pl az intim (bikini, hónalj) területek hajlamosak a gyulladásos szőrbenövésre, alkalmazz gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású készítményeket. Ilyen főbb összetevők a körömvirág, aloe vera, levendula és teafa olaj. És még egy nagyon fontos teendő: hetente bőrradírozz (kivéve szőrtelenítés előtt!)! Ezzel ugyanis elősegíted az elhalt hámsejtek eltávolítását, amik meggátolhatják a szőr benövését.

Ha kevésbé érzékeny a bőröd és vastagabb, sötét szőrszálakkal rendelkezel, használhatsz akár luffaszivacsot vagy dörzsölő fürdő kesztyűt is. Amennyiben vékony, érzékeny, hamar kipirosodó bőröd van, alkalmazz puhább fürdőkesztyűt, finomszemcsés bőrradírt. A kényesebb területeket óvatos, lassabb mozdulatokkal finom szemcsés bőrradírral, de akár egy kis törülközővel is „átmasszírozhatod”.

Címünk:

1047 Budapest,

Liszt Ferenc u. 6/b

BiokomzmetikArt

Kedves Vendégem!

2022.09.01-től, kisadózóként csak magánszemélyeknek tudok számlát kiállítani a 2022. évi XIII. törvény 2022.09.01-től hatályos előírásai miatt.

A fentiek értelmében kérem ezt figyelembe venni a szolgáltatás igénybevétele előtt.

 Megértését köszönöm.

 (Előírás miatti figyelem felhívás)

Kapcsolat:

+36 30 432 7109

mezner.noemi(kukac)biokozmetikart.hu

facebook.com/biokozmetikart

Bankkártya elfogadó hely

Nyitvatartás:

Páros hét:                 Hétfő: 9-19

Szerda: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: 9-15

Páratlan hét:            Hétfő: 9-19

Kedd: 14-19

Szerda: 9-19

Péntek: 9-19

Csütörtök és Vasárnap ZÁRVA.