R E I K I

A Reiki egy úgynevezett gyógyító életenergia, amely a kimeríthetetlen Univerzum energiája. Rei = Univerzum, Ki = életenergia. Elterjedtebb megnevezésben kézrátételes gyógyítás. Az energia egyaránt hat testi és lelki szinten is.

A tradicionális Reiki kezelés a japán Mikao Usui mestertől ered az 1922-es évektől. A kezelések formájáról több verzió is elterjedt, de a központi elem ugyanaz.

Hiszem azt, hogy a legtöbb fizikai tünethez/problémához társul 1-1 lelki elakadás. Ahogy az energia rendszerünkben zavar áll be, úgy a fizikai testünk reagál rá. Ez érvényes visszafelé is, ha a fizikai testünk szenved külső hatásra sérülést, úgy az energia mezőben is zavar állhat be. Emiatt a Reiki nem képes csak az egyikre vagy másikra hatni, hanem teljes egészében hat a lényünkre.

 

Mire jó, hatása

A Reiki által javulhat az életminőség. Lelki szinten oldja a negatív blokkokat, elakadásokat, traumákat, segít a múlt tisztázásában, segít eligazítani a jövőben, és segít a jelenkori mindennapokban. Ez az intelligens energia képes téren és időn át is hatni, ezért egy kezelés nem akkor ér véget, amikor kilépsz az ajtón. Ráhangolódástól függetlenül hosszú távon képes lehetsz érezni a hatását.

Lehet szó konkrét problémáról – fizikai vagy lelki szinten is (pl, krónikus betegségről, vagy stressz faktort növelő helyzetről), de lehet egy általános közérzet javításról is. Épp ezért nem kimondottan tüneti kezelés zajlik, hanem oki. Az ok kezelése következtében mérséklődnek, megszűnnek a tünetek. A Reiki támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait, pozitív hatással van ránk.

Preventív jelleggel kimondottan ajánlott. Bizonyos kialakult esetekben, amikor a szervezet már nagyon nehezen vagy egyáltalán nem képes regenerálni önmagát, szükséges lehet a célzott fizikai tüneti (orvosi) kezelés.

A Reiki hozzá segít a belső békéhez, segít fókuszálni, feltölt energiával, megnyugtat, fájdalomcsillapító hatású, oldja az energia elakadásokat, kiegyensúlyoz, lelki traumák feldolgozását támogatja, fizikai és lelki tünetként a kiváltó okot kezeli.

Különlegessége és szépsége abban is rejlik, hogy nem csak embert, hanem állatot, növényt, sőt ételt, illetve élethelyzeteket is lehet Reikizni. Magasabb szintre emeli a rezgésszámot, ami emberben, állatban, növényben immunerősítő hatású. A magasabb rezgés javítja az életminőséget, közérzetet, hozzáállást dolgokhoz.

 

Kezelés közben, amit érezhetsz

Mindenkinél másképp jelenik meg a hatása. Érezhetsz meleget, forróságot a kezelt területen, de a nem kezelt területen is egyaránt. Érzékelhetsz hideget, szurkálást is. Lehet, hogy kaparni kezd a torkod és köhögni kell (akkor nyugodtan, mert az a jó, ha kijön. A köhögés is egyfajta oldás). Lehet, hogy valaki sírni kezd (ez is nagyon jó, mert oldódik a probléma). Van, aki nagyon hamar elalszik és kipihenten ébred. Valakinek csak úgy beugrik valami megoldás. Vagy éppen nevetni vágysz, nevess nyugodtan hangosan is.

A kezelés végeztével érezheted magadat nagyon kipihentnek, de úgy is, mintha még kimerültebb lennél. Mindenkire más-más hatással lehet ez az intenzív energia.

Már egy alkalommal is érezheted jótékony hatását, de hosszú távon többször is érdemes alkalmazni.

 

A kezelés menete

Csakra kövekkel és színterápiával kiegészítve:

Rövid átbeszélés, hogy Reikizés közben mi legyen fókuszban, majd csakra kövek elhelyezése a csakrákhoz + marokkövek, kézrátételes Reiki energetizálás, csakra kiegyenlítés, aura tisztítás.

C S A K R Á K  É S  J E L E N T Ő S É G Ü K

A szanszkrit eredetű csakra jelentése “kerék” állandó örvénylése miatt; gyakran lótuszvirágként ábrázolják tölcsér vagy virágkehely formája végett.

A csakrák a testünk láthatatlan energia központjai. A csakrákon keresztül – harmonikus működés esetén – az energiák akadálytalanul áramlanak. Ha megfelelő mozgásban vannak a csakrák, akkor megfelelően működnek. Amennyiben zavar áll be, lehet alul működés vagy túl működés is. Minden csakrának meg van a maga területe, szervrendszere, amit ellát energiával. Azonban, ha energia blokk jön létre, akkor a fizikai testen belül a hozzá tartozó területen zavar áll be. Ezenfelül a csakrák összhangban vannak egymással. Ha egyiknél energia áramlás zavar/hiány áll be, akkor más csakrákban is probléma keletkezhet, és a hozzájuk tartozó szervrendszerekben is.

A 7 fő csakrán kívül számos kisebb csakrák helyezkednek el szerte a testen, a tenyérben és talpon is. Ott vannak, ahol bizonyos energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Ezeket a csatornákat meridiánoknak nevezik, melyek közvetítésével az energiaáramlás az étertesten belül zajlik.

Feladatuk nem csak az energia továbbítása, hanem az energia felvétele, illetve az „elhasznált” energia leadása is.

Ezek az energia mezök állandó mozgásban vannak, és irányuk, formájuk is meghatározható. Ezért fontos, ha testi-lelki harmóniában vagyunk, akkor a csakrák is harmonikusan, megfelelően működnek, áramoltatják az energiát.

1. Gyökércsakra – színe piros

A gyökércsakra a gátnál helyezkedik el. Ez az egyetlen csakra, ami lefelé irányul, összeköt minket a Földdel, az anyagi világgal.

Eleme: a föld.

Hozzátartozik: a biztonság, a stabilitás (anyagi és érzelmi egyaránt), a földdel való kapcsolat, munkához való hozzáállás, testtudat, gyökerek megtalálása, vitalitás, életkedv, hangulat, magabiztosság.

Lelki zavarok: alvás problémák, félelem, depresszió, önbizalomhiány, stressz.

Normál működése: megfelelő fizikai energia, stabil életerő és figyelem, a jelen megélése, anyagi és érzelmi biztonság érzete, erkölcsös, életvidám.

Alul működése – fizikai tünetek: alacsony fizikai aktivitás, bizonytalanság, félelem tárgyaktól/helyzetektől. Felfázás (gyakori), hólyag-veseproblémák, mellékvesék, vastagbél problémák, aranyér, székrekedés, hasmenés, reuma, ízületi gyulladás, fog betegséges, ínygyulladás, vérnyomás problémák (alacsony/magas).

Túl működése: túlzott szenvedély, ragaszkodás, birtoklási vágy, türelmetlenség, agresszió, makacsság, rágörcsölés dolgokra.

Támogatása: rendszeres testmozgás, megfelelő táplálkozás, természetben tartózkodás, saját hibáink elfogadása. Hordj vörös vagy föld színű ruhákat.

Ásvány kövei: vörös színű ásványok, rubin, jáspis, korall, lávakő, vörös achát.

Illóolajok: szegfű, cédrus, rozmaring.

2 . Szakrális csakra/Nemi csakra/Szexcsakra – színe narancs

A szakrális csakra a köldök alatti területen, a belső nemi szerveknél helyezkedik el.

 Eleme: a víz.

 Hozzátartozik: élet- és testi öröm, intimitás, párkapcsolat, kreativitás, táplálkozás, fizikai erőnlét, önértékelés, önbizalom, férfi-női kapcsolatban egyensúly.

 Normál működése: egészséges szenvedély, kreativitás, alkotókedv, működő szexuális energia, kiegyensúlyozott férfi-női emberi- és párkapcsolatok.

 Alul működése: saját boldogságunk háttérbe szorítása, semmi nem tud felvidítani és nem is vágyik rá, bűntudat, önkontroll.

 Lelki zavarok: önértékelési problémák, kapcsolati problémák, szexualitás zavarok, féltékenység, kreativitás hiánya, probléma megoldási gondok, elutasítástól való félelem. Ilyenkor a torok csakra is gátolt lehet. Feszült hozzáállás az ellenkező nemhez.

 Fizikai problémák: étkezési zavarok, étvágytalanság, bélgörcsök, puffadás, nemi szerv betegségei, menstruációs zavarok (fájdalmas, elhúzódó menzesznél a szexcsakra energiaszintje alacsony; erős és köztes vérzésnél pedig túlműködik), petefészek fájdalmak-görcsök (női energiák visszatartása), miómák, méh ciszták, hízás, here problémák, impotencia, hajproblémák.

 Túl működése: nyugtalanság, erős szenvedély, az alkotóerő, mint őserő, állandó partner változatosság igénye, túl fűtött szexuális vágyak, igények, élvezeti szerek, túlzott ragaszkodás.

 Támogatása: problémák megvitatása a másikkal, szükségletek kinyilvánítása, közeledés másokhoz, narancsszínű ruha/fehérnemű, medence emelése gyakorlat.

 Ásvány kövei: narancsszínű ásványok, borostyán, karneol, napkő, holdkő, jáspis.

 Illóolajok: ilang-ilang, szantál, kardamom.

3. Napfonat csakra / Köldökcsakra – színe sárga

A köldök felett kb. 2 ujjnyival helyezkedik el.

 Eleme: a tűz.

 Hozzátartozik: az önbizalom, akaraterő, önkifejezés, önmegvalósítás, érzések, érzelmek feldolgozása, belső tűz, belső erő, önmagunk felvállalása, „nem”-et mondás képessége.

 Normál működése: harmóniában lenni saját magammal és külvilággal, elégedett vagyok az életemmel, elfogadom önmagam, erősíti az önbizalmat, segít a tisztánlátásban, tettre késztet, javítja a koncentrációt, pozitív gondolkodásmód jellemzi, segít a fóbiák és érzelmi zavarok kezelésében.

 Alul működése: befolyásolhatóság, passzivitás, belső feszültség, elégedetlenség, alábecslés, akaratgyengeség, kifejező képtelenség.

 Lelki zavarok: érzelmek, traumák feldolgozatlansága, saját magunktól – erőnktől való félelem, aggodalom, szorongás, elnyomott agresszió.

 Fizikai problémák: cukorbetegség (hasnyálmirigy), emésztési zavarok (belek, gyomor, lép), epe problémák, evési problémák (evési kényszer), gyomorégés, gyomorfekély, hízás hasra, májbetegségek, szemproblémák, rekeszizom.

 Túl működése: énközpontúság, magas akarat szint, túl racionális szemlélet, irányításmánia, hatalmaskodás, az irányítás elvesztésétől való félelem.

 Támogatása: szembenézés önmagunkkal, félelmeinkkel, agresszió megfelelő levezetése (pl küzdősport, edzés), megfelelő táplálkozás, érzelmek megélése, tudatosítása, kifejezése égő gyertyára meditálás, citrom sárga ruházat/ágynemű.

 Ásvány kövei: sárga színű ásványok, citrin.

 Illóolajok: citrusfélék, citromolaj, bergamott.

4. Szívcsakra – színe zöld

A mellkas közepén helyezkedik el, a szív magasságában. Híd az alsó 3 és felső 3 csakra között. Állapota meghatározza emberi kapcsolatainkat. Csatornája az asztráltestnek.

Eleme: a levegő.

Hozzátartozik: az elfogadás, szeretet, annak átadása és befogadása egyaránt, szolgálat, jószívűség, odaadás, megbocsájtás (másoknak és önmagunknak is), önzetlenség, tudatosságra ösztönöz, felismerés, tudatosítás, egyensúly teremtése adás és befogadás közt, nyitottság, életöröm.

Normál működése: feltétel nélküli bizalom és elfogadás (mások és önmagam felé), feltétel nélküli szeretet (mások és önmagam felé), belső szabadság, nincs birtoklási vágy, sem másoktól függés.

Alul működése: a motiváló energiák az alsóbb csakrákból nehezen jutnak el a felsőbbekhez, a szellemi energia gyenge, egyéni vágyak, tervek, túl nagy önzőség, győzni akarás, versengés.

Lelki zavarok: lelki bántalmak, érzelmek elfolytása, önostorozás, mártírkodás, szeretethiány.

Fizikai problémák: hajlott testtartás (szűkíti a szívcsakra területét, így az energiák áramlása nem lesz megfelelő), allergia, asztma, autoimmunbetegségek (saját szükségletek megtagadása önmagunktól), daganatos megbetegedések (elfojtott agresszió, nem megbocsájtás), immunbetegségek, szívpanaszok, keringési problémák. (Csecsemőmirigy, szív, keringés, tüdő, légcső.)

Túl működése: mindenki más előtérbe helyezése, nem foglalkozunk saját magunkkal.

Támogatása: hit, szeretet (mások és önmagunk felé), önzetlen cselekedet, saját magunk elismerése, megbocsájtás, önbecsülés, mellkasnyitás (és helyes testtartás), zöld ruhanemű.

Ásvány kövei: zöld és rózsaszín ásványok: jade, aventurin, mohaachát, smaragd, rózsakvarc.

Illóolajok: rózsaolaj, bazsalikom, édeskömény.

5. Torokcsakra – színe világos kék

A gége területén helyezkedik el.

Eleme: az éter.

Hozzátartozik: a beszéd, a kommunikáció, a hallás központja. Az önfegyelem, az őszinteség, a beszed és hallgatás egyensúlya. Önkifejezés. Kapcsolatban áll az éhséggel, szomjúsággal, e szükségletek kielégítésével. Azt jelképezi, hogyan töltjük ki magunkban a belső űrt.

Normál működése: kiegyensúlyozott a kommunikáció, amikor tudod, hogy éppen beszélni vagy inkább hallgatni kell. Ki tudod fejezni önmagadat és vágyaidat. Őszinte vagy magadhoz és másokhoz. Helyes döntéseket hozol. Tudsz kérni és megköszönni azt. Ha olyan tevékenységet/munkát végzel, ahol kreativitásod/önérvényesülésed is megnyilvánulhat, és jól érzed magad, akkora torokcsakrában az energia áramlás megfelelően működik.

Alul működése: kommunikációs gátak. Félelem, hogy nem vagy elég jó; nem tudod kimondani, hogy mást szeretnél. Túlzott figyelem arra, hogy mások mit gondolnak. Megfelelni vágyás és közben feszengés, hogy így nem jó. Hazugságok, kamukázás.

Lelki, érzelmi zavarok: önkifejezési problémák, beszédproblémák (dadogás, fecsegés), érzelmek, gondolatok elfojtása.

Fizikai problémák: asztma – önkifejezési nehézségek, fülproblémák – nem hallgatjuk meg mások véleményét, nem hallgatunk saját belső hangunkra sem. Mandulagyulladás és torokfájás – elnyomott félelmek és harag (kapcsolatban van a köldök csakrával is. Köhögés, megfázás – túl sok energia ment a külvilág figyelmére (ilyenkor főleg saját magunkkal kell foglalkozni); nyakfájdalmak – nyomasztó érzések; pajzsmirigy alul működés – a változásokkal szembeni ellenállás, túlműködése esetén – túl sok mindent szeretnénk egyszerre. Szájproblémák – elfojtott agresszió. Tüdő megbetegedések – külső és belső szabadság hiánya.

Túl működése: felesleges beszéd és fecsegés. Nem fogadod el mások véleményét – nyak és vállmerevséget okoz. Állandóan a középpontban akarsz lenni.

Támogatása: ha túl sokat beszélsz, csendesülj el, hallgass meg másokat, böjtölj. Ha túl keveset beszélsz, nehezen megy a kommunikáció, akkor terápiás céllal üvölts (pl.: párnába vagy az erdőben), vagy énekelj, olvass hangosan. Légzőgyakorlatok.

Ásvány kövei: világos kék, kék színű ásványok, akvamarin, türkiz, kalcedon.

Illóolajok: levendula, eukaliptuszolaj, zsálya, fenyő.

6. Homlokcsakra / harmadik szem csakra – színe ibolya vagy indigókék

Két szemöldök között helyezkedik el. A magasabb tudatosság szintje. A felsőbb érzelmi test szintjén felismerni az igazi életcélt. Követni az intuíciót.

Eleme: túl van az anyagi síkon.

Hozzátartozik: intuíció („6. érzék”), tisztánlátás, logikus gondolkodás, megértés, tanulás, felismerés, felelősség vállalás, életfeladat megtalálása, spiritualitás és a nevetés (önmagunkon).

Normál működése: hallgatsz a belső hangra, működik az intuíció. Életed összefüggései értelmet nyernek. Jól érzed magad ott, ahol vagy. Felelősséget vállalsz magadért. Jó az emlékezőképesség és a tanulás.

Alul működése: „minden mindegy” állapot – „majd csak lesz valahogy” érzés. Nincs az a belső hang. Túl racionális látásmód. Csökkent a kreativitás és az önmenedzselés. Félelem a sikertől, feledékenység, tanulási nehézség.

Lelki zavarok: hiányzó belátás és felismerés, zavaros érzékelés.

Fizikai problémák: fejfájás – nem hallgatunk az intuíciókra, migrén – belső hang elnyomása, szemproblémák, látászavarok, szürke hályog – félelem a jövőtől, mindent „sötéten lát”, zöld hályog – belsőszenvedés miatti „megkeményedés”, távollátás – menekülés a jelenből a jövőbe, rövidlátás – félelem a jövőtől, melléküreg és fülproblémák.

Túl működése: többnek képzeli magát a többieknél. „Elszállt” a földről, a földelés hiánya. Fokozott képzelgés, túl intenzív fantázia. Túlzott racionalizmus, nagyon logikus.

Támogatása: tudatosítás, önértékelés, összehangolódni a belső-énnel.

Ásvány kövei: lapis lazuli, zafír, ametiszt, lazúrkő.

Illóolajok: jázmin, menta, muskotályzsálya, rozmaring, eukaliptusz.

7. Koronacsakra – színe lila, ibolya

A koronacsakra a fejtető közepén helyezkedik el. Ez az egyetlen csakra, ami felfelé nyílik, összeköt minket az Éggel.

Eleme: túl van az anyagi síkon.

Hozzátartozik: a megvilágosodás, az egységélmény, az abszolút szabadságtudat állapota, a belső tudatosság, felelősség saját életünkért, bízni a belső vezetésben megérzésben.

Normál működése: A test-lélek-szellem egysége, akár mindennapos spirituális megtapasztalások, fejlett erkölcsi értékrend, ítélkezés elhagyása. Harmonikus és kiegyensúlyozott személyiség.

Alul működése – lelki zavarok: materiális életszemlélet, az van, amit látok. Bizonytalanság, céltalanság, értelmetlen élet-érzés, állandó kimerültség, halálfélelem, felszínesség.

Fizikai problémák: ezek már inkább mentális/pszichiátriai problémák – demencia, depresszió, epilepszia, Parkinson-kór, Alzheimer-kór.

Túl működése: Frusztráltság, mániás depresszió, zavart szexualitás. A túlzott spirituális tudatosságtól el lehet szállni, saját magát többnek gondolja másoktól. Csak tudni, de nem cselekedni a segítőkész, türelmes életet. A kék és türkiz szín harmonizálja.

Támogatása: csillagos égbolt szemlélete, magas hegyek, hegycsúcs, hegymászás, spontaneitás, szerepköröktől való megszabadulás. Alul működés esetén meditáció.

Ásvány kövei: hegyikristály, gyémánt, ametiszt.

Illóolajok: tömjén, mirha, lótusz.

Címünk:

1047 Budapest,

Liszt Ferenc u. 6/b

BiokomzmetikArt

Kedves Vendégem!

2022.09.01-től, kisadózóként csak magánszemélyeknek tudok számlát kiállítani a 2022. évi XIII. törvény 2022.09.01-től hatályos előírásai miatt.

A fentiek értelmében kérem ezt figyelembe venni a szolgáltatás igénybevétele előtt.

 Megértését köszönöm.

 (Előírás miatti figyelem felhívás)

Kapcsolat:

+36 30 432 7109

mezner.noemi(kukac)biokozmetikart.hu

facebook.com/biokozmetikart

Bankkártya elfogadó hely

Nyitvatartás:

Páros hét:                 Hétfő: 9-19

Szerda: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: 9-15

Páratlan hét:            Hétfő: 9-19

Kedd: 14-19

Szerda: 9-19

Péntek: 9-19

Csütörtök és Vasárnap ZÁRVA.